Tájékoztató
a tantermen kívüli digitális munkarend kapcsán


moodle

Iskola működése és az épületbe történő bejutás

Iskolánk működési rendje jelentősen megváltozott. Minden munkanap nyitva vagyunk és vezetők is végeznek munkát. A járványveszélyre való tekintettel minden belépőt szigorúbban ellenőrzünk. Tanulóink esetében is rögzítjük a belépő nevét/osztályát és az időpontot. Csak teljesen egészséges személy léphet be, aki a belépést megelőző 14 napban nem járt külföldön. Számára kötelező a kijelölt mosdó használata, ahol alapos kézmosást kell végeznie továbbhaladás előtt.
Ez minden belépésre vonatkozik. Azonban az iskolában személyes ügyintézés a járvány miatt csak nagyon indokolt esetben, előre egyeztetett időpontban lehetséges a fent leírtak miatt. Megszokott elérhetőségeinken e-mailben és telefonon állunk rendelkezésükre 8-15 óra között. E-mail címünk: kzsdabas@kzsdabas.hu. A megnövekedett e-mail forgalom miatt kérjük, hogy a könnyebb beazonosíthatóság érdekében a pontos tárgyat megadni szíveskedjenek. Telefonszámunk: + 36-29-560-670. Fax szám: + 36-29-560-671. A vészhelyzetre tekintettel az utolsó tanulói mulasztások igazolását elegendő fénykép formájában elsődlegesen az osztályfőnök részére, vagy az iskola e-mail címére megküldeni elektronikus formában. Kerüljék a felesleges postai tranzakciókat is.

Tanulók felügyelete

Tisztelt Szülők! Tisztelt Gondviselők!

Kérjük, amennyiben a tantermi oktatás szünetelése alatt igénylik a tanulók kiscsoportos (legfeljebb 5 fő) iskolai felügyeletét, azt minden esetben a következő hét vonatkozásában péntek 12 óráig e-mailben, vagy telefonon jelezzék. A felügyeletre is vonatkoznak a beengedés szabályai, a tanulók csak a kijelölt és elzárt részen tartózkodhatnak. A terem legalább 30 nm alapterületű, melyben két tanuló között 2,5 méter távolságban helyezzük el a padokat. Két csoport között a fertőtlenítés idejére szünetet kell tartani. Csoportonként legfeljebb 5 tanuló lehet egy tanteremben. A szigorú intézkedések miatt az iskolában egyszerre maximum 6 csoport (összesen tehát 30 tanuló) jelenléte megengedett.

Tantermen kívüli digitális oktatás

Tisztelt Szülők! Tisztelt Gondviselők! Kedves Tanulók!

A korábbi hírek és közzétett információk alapján az alábbiakban tájékoztatom Önöket, hogy kormányzati döntés értelmében /1102/2020. (III. 14.) Kormányhatározat / kezdetét vette a tantermen kívüli digitális oktatás.
Hangsúlyozom, hogy az átállásra mindösszesen kettő nap állt rendelkezésre, ami a hétvégét jelentette. Természetesen mindenki teszi a dolgát, a 21. századi oktatási módszertani kultúránknak eddig is része volt a digitális oktatás és az e-tananyag. Azonban minden átállás időt vesz igénybe, ezért ebben a rendkívüli helyzetben mindenkit türelemre intek. A centrum keretei között működő iskoláknak közös koncepciót kellett kialakítaniuk.

Ennek jegyében minden tanulónk március 17-ig szaktanárától, vagy osztályfőnökétől kap otthoni felkészülésre/tudásellenőrzésre tananyagot, amit határidőre fel kell dolgozniuk.
Ezt követően a végzős osztályok tanulói a vizsgafelkészülésre koncentrálva célzott feladatokat kapnak.
Előre láthatólag március 30-tól pedig elindul egy online moodle rendszer, ahol elektronikus távoktatás keretében fog tovább működni az oktatás.

Természetesen azt is felmérjük, hogy a tanulók milyen informatikai háttérrel rendelkeznek otthonukban. Online kérdőívet küldtünk ki, melyet mindenkinek legkésőbb március 19-ig ki kell töltenie. Akik nem töltik ki, őket meg fogja keresni az osztályfőnökük. Akik nem rendelkeznek a megfelelő feltételekkel, számukra lehetőség a szomszédokkal/rokonokkal történő közös felkészülés. Ez esetben is kérjük, 2-3 fő tanuljon együtt. Amennyiben ez sem kivitelezhető, akkor az iskola előre egyeztetett időpontban papír alapon adja át, vagy postázza a feladatokat. Felhívom rá figyelmüket, hogy a legtöbb internet szolgáltató kimondottan oktatási célú portálok böngészésekor nem terheli az adatkeret, valamint a 3 legnagyobb mobil szolgáltató a rendkívüli helyzetre való tekintettel legalább 100Gb ingyenes mobil internetet biztosít a lakossági ügyfelek részére.
A moodle felület indulásáig a tanulók szaktanáraikkal és osztályfőnökeikkel tartják a kapcsolatot.
Ezt követően külön e-mail cím és telefonszám segíti majd a még hatékonyabb otthoni felkészülést.
Kérek mindenkit, hogy vegye nagyon komolyan az otthoni tanulást és korlátozó intézkedéseket.

 

 

 
 
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio