english flag germany flag hungary flag
 
   

Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

Tájékoztató
a tantermen kívüli
digitális munkarend kapcsán

JÁRVÁNYVESZÉLY
ESETÉN ÉRVÉNYES
ELJÁRÁSREND

 


látogatók száma

KZS 30 éves

 

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


Megemlékezés Balogh István Tanár Úrról
Írta: Admin | 2021.05.03. 07:37
Kedves István! Drága Tanár Úr!

Búcsúzunk. Fájó szívvel, szomorúan, megrendülten. Szinte felfoghatatlan, hogy nem vagy már velünk. Oly’ sok tervünk volt még a jövőre nézve, oly’ sok feladat állt még előttünk. És te is annyi mindent terveztél véghez vinni együtt velünk és a diákokkal… De most elmentél…

Búcsúznak kollégáid, és diákjaid, akikhez mindig végtelen türelemmel, és kedvességgel fordultál.

Akiknek nem volt szerencséjük megismerni őt:

István 2019. szeptembere óta volt oktatónk, nevelőnk, kollégánk. Mindig is nagyon lelkesen állt a munkájához, ami számára nem is munka volt, hanem egyfajta szenvedély, elhivatottság. Olyan tűz égett benne a szakma iránt, amellyel kevesen dicsekedhetünk. Sokat adott abból a szakmai tudásból, amely csak az övé volt.
Szinte előttünk van még, ahogy a pincér gyakorlatokon végtelen lelkesedéssel mesélt a borvidékekről, borászokról, a magyar borokról. Hiszen, ahogy mondta; szívügye a magyar vendéglátás, a magyar konyha.

Rajongással telve, ragyogó arccal mesélt azokról a versenyekről, amelyekre meghívást kapott zsűritagként.

Sokat köszönhetünk neki az iskolánkban szervezett házi verseny lebonyolításában is, amelyre a pincéreket készítette fel, majd értékelte teljesítményüket.

A diákokkal egy Nyílt Napi felvétel készítésére ugyanolyan lelkesedéssel készült, mint egy iskolai esemény kapcsán egy élőmunkára, felszolgálásra. Számtalan saját készítésű videót továbbított a diákok számára, hogy minél gyakorlatiasabban tudja bemutatni a szakmában elvárt követelményeket.

István az óráin különös figyelmet fordított arra, hogy minden komoly feladat mellett egy-egy vicc vagy történet mesélésével egészítse ki a szakmai tananyagot. A diákokat mindig igyekezett motiválni, és buzdítani arra, hogy szakmailag pontos, színvonalas munkát végezzenek.

Példa volt a tanulók számára. Még azon diákok előtt is, akikről más oktatók már lemondtak. Tanár Úr felemelte őket és esélyt adott számukra! Hiszen mindvégig az a fontos dolog lebegett a szeme előtt; hogy a jövő pincér nemzedékének nevelésében vesz részt. És mi tudjuk jól, hogy ez így is volt.

Életerős volt, tele tettvággyal. Éppen ezért is olyan hihetetlen számunkra, hogy ilyen tragikus hirtelenséggel hagyta itt ezt a világot.

 

Kedves István!

Búcsúznak kollégáid és a vendéglátó munkaközösség tagjai. Személyedben egy mindig udvarias, figyelmes és vidám embert ismerhettünk meg. A közös munka során olyan megbízhatóságot, lelkesedést, és életvidám személyt ismerhettünk meg, amely átsegített bennünket a nehéz feladatokon, a nehéz pillanatokon.

Megannyi emléket tudunk felidézni a veled töltött időből.

Hiányozni fognak azok az értékes beszélgetések, amelyek alatt olyan sokat tanulhattunk mi is tőled. Ha tehetted, mindig átadtad azokat a tapasztalatokat, amelyeket életed során halmoztál fel. Bármikor szívesen ültél le velünk beszélgetni a szakmáról, a vendéglátásról, szakmai könyvekről. Mindezt úgy tetted, hogy észre sem vettük, milyen gyorsan telik az idő. Szívesen folytattuk volna akkor-, és folytatnánk ma is, ha lehetőségünk volna rá!

Egyike voltál a vendéglátós szakma utolsó Mohikánjainak! És sajnos ők igazán pótolhatatlanok!

Mindent köszönünk neked, Tanár Úr!

 

Az iskola dolgozói

   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio