english flag germany flag hungary flag
 
   

Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

Tájékoztató
a tantermen kívüli
digitális munkarend kapcsán

JÁRVÁNYVESZÉLY
ESETÉN ÉRVÉNYES
ELJÁRÁSREND

 


látogatók száma

KZS 30 éves

 

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


Márciusi események
Írta: Admin | 2017.04.07. 12:27
Iskolánk névadója, Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója, valamint az 1848-49-es Forradalom és szabadságharc évfordulója apropóján iskolánkban az idei tematikus projekthetet egy teljes emlékhét keretén belül rendeztük meg.
A Kossuth-családról és az 1848-49-es eseményekről szóló plakátkiállítással kezdtük a hetet, majd koszorúztunk a Kossuth-háznál és Kossuth László sírjánál.
 Egy kis „csatározásra” – egészen pontosan egy meghívásos kispályás labdarúgó tornára - invitáltuk az Érdi Szakképzési Centrum tagintézményeit, illetve a környező települések középiskoláit és vezetőit. Az esemény stílszerűen az „I. Kossuth Zsuzsanna Emléktorna” nevet kapta. A harmadik helyet a „BOGIM.RUG” (Ócsai Bolyai János Gimnázium) csapata nyerte el, második helyen végzett a kiskunlacházi „Harcosok” (Érdi SZC Kiskunlacházi Szakképző Iskolája), míg az első helyet a „KZS Team” szerezte meg, itthon tartva a vándorserleget. A tornát Herman Róbert iskolatitkár szervezte, a felkészítésben Marschall Zoltán pedagógus volt segítségére.
Különleges esemény volt, amikor Kossuth Zsuzsanna és Kossuth Lajos leveleiből kiállítást nyitottunk meg iskolánk aulájában, valamint méltattuk névadónk életútját.
Végül a hét utolsó napján változatos programokon vehettek részt diákjaink, többek között Papst József Hagyományőrző csoportjának bemutatóján, történelem vetélkedőn, terepasztalon eljátszhatták a Pákozdi csatát, sőt, színdarabot is láthattak Kossuth Zsuzsanna életéről , melyet iskolánk diákjai adtak elő, Szóládi Erika tanárnő rendezésben, aki egyben a megemlékezés főszervezője is volt. A szünetekben pedig a Pilvax Teaházban teázhattunk és saját cukrászaink által készített süteményeket fogyaszthattunk.
Rendezvényünkre számos vendég érkezett a dabasi iskolákból illetve a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézet vezetése is meglátogatta a rendezvényt, hiszen Kossuth Zsuzsanna ápolónő volt. Ezúton is köszönjük mindenki munkáját és azt, hogy részvételükkel megtiszteltek minket.
A hónap folyamán az AIESEC magyarországi szervezetével történő együttműködésünk révén iskolánkba két gyakornok érkezett Sau Paulóból. Vittória és Pedro hat hetet töltenek el intézményünkben és ez alatt az idő alatt hozzájárulnak az angol nyelv színesebb oktatásához és közismereti-szakmai tárgyakat tartó pedagógus munkáját is segítik.
Két csoport pedig németországi és olaszországi szakmai gyakorlaton vett részt négy héten keresztül, Erasmus+ KA1 projekt keretében.
Március 23-án honvédelmi nap került megrendezésre iskolánkban, ahol a tanulók elméleti és gyakorlati síkon ezzel az életpálya formával is megismerkedhettek.

Stégner Péter, Szóládi Erika és Herman Róbert


   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio