Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

 


látogatók száma

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


Együtt Szaval a Nemzet
Írta: pappbence | 2016.01.22. 00:04
A 2016. évi Magyar Kultúra napján, január 22-én 10 órakor, öt kontinens magyar nyelvű óvodáinak, általános és középiskoláinak részvételével valósul meg az "Együtt Szaval a Nemzet" program, amely hagyományőrző módon a HIMNUSZ első versszakaival indul, majd Petőfi Sándor: NEMZETI DAL c. versével folytatódik. Új kezdeményezésként az idén az óvodás korú gyermekek is bekapcsolódnak a programba, így az együtt szavalást Kisfaludy Károly: SZÜLŐFÖLDEM SZÉP HATÁRA c. verse zárja.


A szavalatokat 2016-ban is Jordán Tamás vezényli, a Google YouTube - Együtt Szaval a Nemzet csatornán keresztül január 22-én 7 és 10 óra között ismételten lehetőség van arra, hogy az oktatási és köznevelési intézmények, a kulturális közösségek az interneten keresztül csatlakozzanak az ünnepi megemlékezéshez.


A kezdeményezés célja a magyar kultúra népszerűsítése és a magyar közösségek összekapcsolása szerte a világon. Három évvel ezelőtt a világ több ezer magyar nyelvű iskoláját figyelembe véve egy hosszú távú program indult útjára, melynek évente újabb és újabb határon belüli és külhoni település ad otthont.


Idén, harmadik alkalommal a történelmi Magyarország földrajzi közepére – SZARVAS városára esett a választás, ahol a rendezvénynek a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara és Szarvasi Gyakorló Általános Iskolája és Gyakorlóóvodája, illetve a Szarvasi Művelődési Központ ad otthont.


Az ünnepi program január 22-én 9.30-kor kezdődik az ünnepélyes staféta átadóval. A 2015. évben a rendezvénynek otthont adó Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – illetve Orosháza Város átadja a rendezvény stafétáját a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, valamint Szarvas Város számára.


A nemzeti szavalás január 22-én 10 órakor, a harmadik kongatás után kezdődik.Iskolánk 2. alkalommal csatlakozik a kezdeményezéshez, a 10 órakor kezdődő online videó közvetítés itt tekinthető meg:

Iskolánk YouTube csatornája itt érhető el.

   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio