english flag germany flag hungary flag
 
   

Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

Tájékoztató
a tantermen kívüli
digitális munkarend kapcsán

JÁRVÁNYVESZÉLY
ESETÉN ÉRVÉNYES
ELJÁRÁSREND

 


látogatók száma

KZS 30 éves

 

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


„Határtalan interaktív-tanagyag készítése”
Írta: szabadiz | 2015.03.30. 21:35

„Határtalan interaktív-tanagyag készítése”

 A Dabasi Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium és a fenti címmel megnyert Határtalanul! pályázati partnere a felvidéki Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia diákjai első ízben 2014. november 25-28-ig találkoztak Érsekújváron, majd vendégeinket 2015. március 11-14-ig láttuk vendégül városunkban.

Kissé félve indultunk el a számunkra ismeretlen vidékre, az előkészítési szakaszban legfőképp e-mail-en, illetve skype-on tartottuk a kapcsolatot, mondhatni arc nélkül. De később kiderült, hogy alaptalan volt félelmünk, az iskolában a projekt mellé kijelölt két pedagógus, Újhelyi Zsuzsa és Beták Norbert nagyon kedvesen fogadott bennünket. Szinte az első perctől kezdve otthon éreztük magunkat diákjainkkal együtt. E mellett Igazgató Úr is okozott számunkra tiszteletünket kivívó meglepetést, hiszen mint megtudtuk, kérésünk nélkül saját pénzéből fizette be szállásunknak az előleget teljesen ismeretlenül.

A közös projekt felöleli mindkét nyelven az informatika kialakulását, fókuszálva a magyar szereplőkre. A magyar ActivIskola Hálózat Referenciaiskolájaként Promethean interaktív táblán és a hozzá tartozó ActivIsnpire programon készítettünk egy bemutatót, melyhez kombináltuk az ActivExpression szavazórendszert illetve különböző pedagógiai módszerekkel felöltöztetett feladatokat is. Az egyes foglalkozásokon ötleteltünk, kiselőadásokat tartottunk, csoportmunkában dolgoztunk.

A felvidéki utazáson nagy megtiszteltetés volt betérni Szímőre, a Jedlik Ányos emlékházba. Mindkét diákcsoport megtekintette továbbá a budapesti Magyar Műszaki és Kereskedelmi Múzeum Műszaki Tanulmánytár raktármúzeumát, ahol nagyon sok érdekes műszaki tárgyat szemlélhettünk meg az egyszerű hétköznapi tárgyaktól a világhírű találmányokig, illetve betekintést nyerhettek a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában kiállításra kerülő Neumann János és Kalmár László találmányaival fémjelzett Informatikatörténeti kiállításra.

Dabason nagyon nehéz feladatunk volt, hiszen legalább annyit szerettünk volna visszaadni, mint amennyit kaptunk vendéglátóinktól. A kötelező szakmai program mellett, sok színes kulturális programon vettünk részt, bemutattuk helyi látványosságainkat a Sári tájházat rétesezéssel egybekötve, a főteret és a Hunyadi-Kapisztrán tornyot, a Kossuth síremléket, a Gyóni Géza emlékházat és a Halász Móricz kúriát, e mellett kifulladásig fociztunk. Játékosan jártuk be iskolánkat, büszkélkedtünk gazdag IKT eszközparkunkkal, többek között a 3D/4D-s termünkkel, és kedveskedtünk kérésükre a legszebb ajándékkal, időpont módosítást követően a március 15-i ünnepélyünkkel, ahol együtt énekelhettük el a magyar himnuszt, ami számunkra természetes, vendégeink számára pedig minden bizonnyal nagy élmény volt.

Diákjainkra nagy hatással volt egy olyan utazás, ahol elmondható, hogy elhagyhatták Magyarországot, kiszakadhattak pár napra is megszokott életritmusukból, szakmai tapasztalatokat szerezhettek. Nagyon sokat jelentett számukra is a kedves fogadtatás, a sok színes szakmai illetve kulturális program. Kíváncsi tekintettel szemlélték a külhoni iskolát, keresték a hasonlóságot, különbségeket. Illetve fontosak voltak a rövid idő alatt kötött barátságok.

Szabadi Zoltán és Gattyán Andor
projektfelelősök

   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio