Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

 


látogatók száma

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


Állatok világnapja
Írta: Admin | 2014.10.09. 14:10
Iskolánk diákjai és tanárai már 6. alkalommal vettek részt az Állatok Világnapja alkalmából rendezett állatvédelmi felvonuláson október 5-én, Budapesten. Ökoiskolaként fontos feladatunknak tartjuk a természet- és környezetvédelem hirdetésén és gyakorlásán túl az állatok iránti szeretet erősítését és védelmét.

Az Állatok világnapja 1931-ben született meg, Magyarországon a rendszerváltás után vált népszerűvé. Eredetileg a vadon élő állatokra hívta fel a figyelmet, a kezdeményezés célja az állatok pusztulásának megfékezése volt. Később a kör tágult, minden állat védelmét felvállalta, a világnapok szaporodásával párhuzamosan viszont egyre inkább a velünk élő állatok kerültek a középpontba. Eredeti időpontja október 4-e, Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. A rendalapító Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük.

Assisi Szent Ferenc (1182 – 1226. okt. 4.)

A Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány önkénteseiként a kezdetektől részt veszünk  a felvonuláson, csatlakozva az állatbarátokhoz és kisállataikhoz az Állatok világnapja alkalmából tartandó felvonuláson. A közös sétával szeretnénk felhívni a figyelmet kedvenceinkre, a róluk való felelősségteljes gondoskodásra, az erőszakmentes bánásmódra! Az általunk készített kóbor és sérült állatokat tartalmazó transzparenseken sokan elgondolkoznak, néhányan mellénk szegődnek, segítenek gazdi kereső kutyusokról szóló szórólapokat osztogatni, mindezzel növelve az esélyüket a szerető családhoz jutásra.

Az Állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat.


   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio