english flag germany flag hungary flag
 
   

Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

Tájékoztató
a tantermen kívüli
digitális munkarend kapcsán

JÁRVÁNYVESZÉLY
ESETÉN ÉRVÉNYES
ELJÁRÁSREND

 

 

 

 


látogatók száma

KZS 30 éves

 

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


Promethean Referenciaiskola lettünk!!!
Írta: szabadiz | 2013.06.24. 12:29
A 2013/2014-es tanévre elnyertük a Promethean Referenciaiskolája címet. E cég magyarországi képviseletével, a Modern Oktatási Eszközök Kft.-vel egy együttműködési megállapodást írtunk alá, melynek értelmében bevonjuk oktatásunkba a tőlük használatba  kapott 1,2 millió Ft értékű alábbi eszközcsomagot:
- 2 * 32 egységes ActivExpression tanulói válaszadórendszer
- 1 db ActiView dokumentumkamera
- 2 db ActivSlate tanári tábla

Az Aktív tagok:
Boruzs Zoltán, Bölöni Csaba, Gattyán Andor, Gémes Géza, Laja István, Nemes Gábor, Rudas Anita, Szabadi ZoltánAz Új Katedra újságban rólunk megjelenő cikk:


"Promethean Referenciaiskola: Dabasi Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium

A Budapesttől 40 km-re található Dabas város méltán híres sajátos és különleges természeti környezetéről, az ősturjánok ritka és fokozottan védett növényvilágáról, hazánkban kizárólag itt pompázó szarvasbangóról és a 19. században itt épült, több mint harminc nemesi lakóházról, mely miatt a várost a kúriák városaként említik.

1990-ben Dabas város valós igények kielégítésére hozta létre iskolánk elődjét, a 219. sz. Ipari Szakmunkásképző Iskolát. A város életében egyik sikertörténet az iskola fejlődése, amely 77 fős tanulólétszámmal indult és a 2011/2012-es tanévben tanulói létszámunk elérte a 982 főt. Budapest és Kecskemét kivételével százezres lakossági körzetből fogadjuk tanulóinkat. Fő profilunk a szakképzés, mely mellett szakközépiskolai, gimnáziumi, iskolarendszerű felnőttképzés és a felsőfokú szakképzés is működik. Iskolánk felfogása és jelmondata a következő: „Segítünk megtalálni a holnapod!”, mely szellemében igyekszünk tevékenykedni.

Sokszínű képzési palettánk mellett törekszünk a tanulóinkat minél több modern eszközzel is megismertetni, a tanórákon aktivizálni. Intézményünk a hazai és nemzetközi pályázatoknak, partnereknek köszönhetően mindig is a fejlődés útján járt. Valamennyi kollégám nevében mondhatom, mindannyian azon dolgozunk, hogy tanulóinknak értéket közvetítsünk a társadalomban történő boldogulásukhoz, és a 21. század kihívásainak megfelelően a legkorszerűbb eszközök segítségével tanulva, naprakész ismeretekben részesüljenek. Ezt segítik elő informatikai eszközeink, az Európában szinte egyedülálló 3/4 dimenziós oktatási termünk és tananyagaink (www.4dsmile.eu), melyet integráltunk a mindennapi tanórákba. 2001-ben, az országban elsőként szereztünk be angol kapcsolatunk közreműködésével egyenesen az anyacégtől Promethean interaktív táblákat, mely állományt mára 12 felszerelt és 2 mobil ilyen típusú táblára bővítettünk.

Tanáraink és diákjaink is előszeretettel használják interaktív tábláinkat, régebbi típusú szavazórendszereinket, melyek nagyban megnövelik a tanulóink órai aktivitását, érdeklődését, illetve megkönnyítik a tanáraink munkáját, az órák érdekesebbek és a tanulók jobban várják ezeket az órákat. Nagy reményekkel indultunk az „ActivInspire alkalmazása az iskolai tanórán” című pályázaton, melynek eredményeképp „Interaktív történelemóra - A második ipari forradalom” című jó gyakorlatunk a legjobb középiskolás feladatsor díjat nyerte el. Az AktivIskola Hálózatba azért jelentkeztünk, mert egyrészt tovább szeretnénk fejleszteni pedagógiai és módszertani tudásunkat, másrészt szeretnénk az eddig megszerzett tapasztalataink és jó gyakorlataink átadásával irányt mutatni minden, a hálózatban tevékenykedő aktív iskolának, illetve a kapcsolat révén növelni tananyagbázisunkat. A referencia intézményé válással átvett eszközök tanórai bevonásával kezdődik meg a következő tanév, elsősorban hét fős aktív csapatunk számára, majd az iskolánkban megrendezett referenciaiskolai továbbképzés után a saját, illetve a térség intézményeinek tanári karához szeretnénk eljuttatni mind az eszközöket, mind az ezek használatából adódó lehetőségeket. "

   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio