english flag germany flag hungary flag
 
   

Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

Tájékoztató
a tantermen kívüli
digitális munkarend kapcsán

JÁRVÁNYVESZÉLY
ESETÉN ÉRVÉNYES
ELJÁRÁSREND

 


látogatók száma

KZS 30 éves

 

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


„Közös öltés egységben és ellentétben!”
Írta: Admin | 2011.12.08. 15:47


A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.  HATÁRTALANUL!  programjára benyújtott pályázatunk 1.822.500 Ft támogatást nyert.  Ennek keretében iskolánk a dabasi Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium 15 női-ruha szabó diákja utazott Erdélybe és 15 baróti varró szakmát tanuló diák utazhatott Dabasra. A találkozások alkalmával közösen készítettét el a projekt termékeként a díszmagyar motívumokkal díszített ruhakollekciót.

November első hetében a barótiak látogattak el hozzánk Dabasra. Elkezdődtek a munkálatok iskolánk varró tanműhelyében, ahol a baróti és dabasi diákok közösen dolgoztak az egyes modellek kiszabásán, majd az egyes részek összeállításán. Vendégeink számára szervezett programok között szerepelt dabasi és budapesti városnézés, 3d-s mozizás, ismerkedés a diákönkormányzattal. Ellátogattak Nagykőrösre egy díszruha varró mesterhez.
November harmadik hetében került sor a mi utazásunkra Erdélybe. A baróti Derzs Panzióban szálltunk meg. A délelőtti varrótanműhelyben folytatott munkákat követően délutánonként bejártuk a Barótot környező kisebb településeket, ismerkedve a helyiek életvitelével, kultúrájával. Jártunk Kisbaconon Benedek Elek Emlékháznál, Szent Anna-tónál és ellátogattunk Sepsiszentgyörgyre is. Bodoson egy díszruhakészítő mester, Dávid Alpár fogadott minket, ahol gyönyörű díszítésű ruhákat láttunk és megismertük a gombkészítés technikáját is. A program zárásaként tervezett divatbemutató az utolsó estére esett. Számos érdeklődő jelent meg az iskola diákjai, tanárai közül, de még helyi lakosok is ellátogattak a záró rendezvényünkre. A tanulók bemutatták az általuk készített ruhadarabokat, mellyel nagy sikert arattak. Egy-egy modell darabból kettő készült ellentétes árnyalatban, egy baróti és egy dabasi diák által.

A program lehetőséget nyújtott egymás kultúrájának, természeti értékeinek megismerésére és baráti kapcsolatok kialakulásár is. Sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodva tértünk haza.

Rudas Anita, projekt menedzser


   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio