english flag germany flag hungary flag
 
   

Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

Tájékoztató
a tantermen kívüli
digitális munkarend kapcsán

JÁRVÁNYVESZÉLY
ESETÉN ÉRVÉNYES
ELJÁRÁSREND

 

 

 

 


látogatók száma

KZS 30 éves

 

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


Papír- és PET palack-gyűjtés!
Írta: VSZM | 2010.04.14. 13:00

Iskolai szelektív hulladékgyűjtési hét!

 

Április 19-től 4 napon át hulladékgyűjtést szervezünk iskolánkban az április 22-én tartandó Föld napja alkalmából. Ilyen egyszerű cselekedetekkel is jobbá és fenntarthatóbbá változtathatjuk a körülöttünk lévő világot. Ha minden nap teszünk valami apróságot, tudatosan vásárolunk, közlekedünk, döntünk stb. környezetünk fenntarthatósága érdekében, máris tettünk valamit a változásért, Földünk megóvásáért.

 

Az eldobált szemét, a mérgező gázok, az állatok és növények pusztítása együtt jár a mi környezetünk pusztításával. S ha még évek múlva is szeretnék madarak zenéjére ébredni reggel, vagy ha szeretnénk nyuszit látni az erdőben, akkor tennünk kell nekünk is érte valamit. Fel kell szednünk a szemetet, védeni kell a növényeket, állatokat és figyelmeztetni kell másokat, hogy ne okozzon kárt környezetében.

 

Célunk, hogy végre ráébredjünk, ne mindig másoktól várjuk a megoldást, mi magunk is tegyünk jobb, élhető jövőnkért! Ennek jegyében hozd el Te is a kötegelt papírhulladékokat és összelapított PET palackokat, otthonról, rokonoktól, ismerősöktől, melyet április 19-től április 22-ig, 8-16 óra között átveszünk a KZS udvarán (hátul a szelektív gyűjtőnél). Várjuk az iskolának tett felajánlásokat is cégektől, vállalkozóktól. Felajánlás esetén a gyűjtő kocsi a telephelyekre is kimegy összeszedni a megfelelően kötegelt papírt és zsákozott, lapított PET palackokat.

 

Ma már minden országban különböző programokat szerveznek az embereknek, hogy egy kis futással vagy játékkal, kirándulással tegyenek valamit a Földért. Magyarországon 1990 óta ünnepeljük ezt a napot.

A KZS-ben szemétszedést és osztályterem takarítást is tervezzük. Iskolánk udvarán felállított jurtában figyelemfelkeltő plakátokat, környezetvédelmi bemutatókat tekinthetnek meg az odalátogatók, valamint egész nap természetfilmeket vetítünk iskolánk könyvtáránál. A gyóni strand környezetében szemétszedést szervezünk. Mi ennyivel járulunk hozzá a természet védelméhez, felhívjuk a figyelmet, hogy nemcsak a saját környezetük, hanem az egész Föld védelemre szorul.


Köszöntjük tehát április 22-én a Földet és kívánjunk neki még nagyon hosszú, boldog életet!


Rudas Anita

   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio