english flag germany flag hungary flag
 
   

Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

Tájékoztató
a tantermen kívüli
digitális munkarend kapcsán

JÁRVÁNYVESZÉLY
ESETÉN ÉRVÉNYES
ELJÁRÁSREND

 


látogatók száma

KZS 30 éves

 

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


Újabb nyertes pályázatok!
Írta: VSZM | 2010.04.14. 12:50

1. „ A szecessziós Szabadka” című pályázat

 

A pályázat keretében iskolánk és a határon túli magyar tannyelvű, középfokú szakképzésben résztvevő diákok együttműködése valósul meg. Ennek keretében a két intézmény diákjai egy közösen választott „termék” létrehozása céljából a határon túli partnerintézmény országában találkoznak.

A projektet Szerbiában, a Szabadkán található Politechnikai Középiskolával közösen tervezzük megvalósítani. Az iskoláink közt közös kapcsolat az építőipari szakmák oktatása.  Éppen ezért úgy gondoltuk, több szakma bevonásával hozunk létre egy "terméket" a határon túli iskolában. Mivel Szabadka egy szecessziós, kifejezetten közép-európai arculatú város, ennek jegyében szeretnénk "alkotni", az iskola udvarát egy szökőkút létrehozásával gyarapítani, és a város szecessziós építészetét megismerni.

A projekt legfőbb célja a két iskola tanulóinak közös munkája. Kőműves, villanyszerelő és a szabadkai középiskola víz technikus, keramikus diákjai vesznek részt a programban.

A hazatérés napján ellátogatnak diákjaink Palicsra, mely a mai szecessziós külsejét az 1900-as évek elején nyerte el, a Monarchia felkapott fürdővárosai között tartották számon. Valamint itt működik Szerbia egyik legszebb állatkertje, a Palicsi Állatkert.

A megvalósítás időpontja: május 5-9.

A résztvevők száma: 16 diák és 3 kísérő tanár.

A támogatás összege: 919.500 Ft

 

 

2. Tanulmányút Szlovákia magyarlakta területeire 2010. június 15 -20.

 

Iskolánk már régóta jó kapcsolatot ápol a Felvidéki Rock Színházzal a szlovákiai Búcsról, akik szállásadóink és kísérőink lesznek a program során. 35 diák és 4 kísérőtanár Szlovákia határon túli magyarlakta területeinek kulturális, hagyományőrző szokásain túl néhány, a szakmákhoz kapcsolódó kereskedelmi és logisztikai központot is meglátogat.

A program része a kiutazást megelőző Határtalanul! órákon való részvétel, melyen a diákok áttekintik a történelmi vonatkozásokat, azaz az államhatáron kívüli elhelyezkedés okait, valamint a kisebbségben élő magyarok létszámát, helyzetét, életvitelét, kulturális látnivalóit, turizmusát. A foglalkozáson a szakma tekintetében földrajzi elhelyezkedést, infrastruktúrát, marketing-rendszert vizsgálnak, megbeszélik a jelenlegi politikai körülményeket (pl. a jelenlegi szlovák-magyar nyelvtörvény körüli probléma).

A hazautazást követően értékelő órát tartunk, felmérő teszttel tájékozódunk arról, hogy a gyerekek mennyire sajátították el a felkészítés során, valamint a felvidéken történő tartózkodásuk ideje alatt tapasztaltakat. Így megfelelő tájékoztatót kapnánk arról, hogy milyen nyomot hagyott bennük a tanulmányút. Bízunk abban, hogy a meglátogatott középiskola diákjaival a diákönkormányzaton keresztül sikerül kiépíteni egy jól működő partneri kapcsolatot is.

A nyert támogatás: 1.255.000 Ft

 

 

3. „Az 1848-49-es forradalom logisztikai vonatkozásai és a sajtó” című tanulmányút Románia magyarlakta területeire

 

A kirándulás időpontja 2010. szeptember 5-10, a résztvevők száma: 32 diák és 4 kísérőtanár. A pályázat célja, hogy a diákokkal megismertesse a szabadságharc történeti színtereit, a határon túli magyarság kultúráját, hagyományait, s hogy mélyebb betekintést nyújtson a korszak irodalmi és művészeti vonatkozásaiba. Célunk, hogy szervezéstechnikai szempontból és a korabeli médiumok segítségével felelevenítsük a szabadságharc fontosabb csatáit. A brassói Elektorenergetikai Iskolacsoport iskolájával és igazgatójával, Nedeczky Lászlóval  eddig is jó viszonyt tartottunk fenn, megkeresésünket örömmel fogadta, segítő tanácsaival látott el bennünket a program megtervezésével és szervezésével kapcsolatban. A kiutazást megelőzően tartandó Határtalanul! órát tartó személyek megegyeznek a kísérőtanárokkal, így a megtartott foglalkozás egyben ismerkedési lehetőséget is nyújt iskolánk pedagógusainak és diákjainak. A kiválasztásnál fontos szempont volt a szakmai és helyismereti kvalitások érvényesítése. Az értékelő óra alkalmával összegzik a látottakat, felidézik a látottakat a készített fényképeken, tablókon, montázsokon keresztül. Reményeink szerint a diákoknak sikerül elmélyedniük az erdélyi kultúra sajátosságaiban, ebben a valóban sokszínű és páratlan világban, s mindemellett kellő motivációt szereznek történelmi, irodalmi és művészettörténeti tanulmányaikhoz.

Nyert támogatási összeg: 1.056.700 Ft

 

Rudas Anita

   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio